Зависи от състоянието на ролките. Ако ролките са зле се сменят и те, защото именно това е една от причините да се късат ремъците и да се износват по-бързо от нормалното.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Черен петък
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеМи реално това засяга сервиза който ти обслужва колата, теб лично неИнак ползвайте "чичо гугъл" има го и там дори. Пишеш AR TBN1106 и излиза необходимото инфо. Дори и снимка има
PS. http://www.alfaowner.com/Forum/1647138-post2.html пост
---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:09 ----------
Ма за дизелите си остава на 120 000
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеИмам чувството, че това нарочно са го направили - за тая услуга се плаща и в гаранционен срок, но само във фирмен сервиз, че колата е в гаранция. На мои приятел на 159 дизел в АИ му взеха 750лв. смяна на масла и филтри гаранционно. А като излезна от гаранция му предложиха услугата за 150лв. Не знам колко му поискаха за ремъци тогава, знам само, че им изреди цялата рода до девето коляно и не отиде
---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:09 ----------
Ма за дизелите си остава на 120 000Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
Чета, чета и много се забавлявам. Вярно , всеки си шета на акъла. Обаче:
1. Подкрепям Чистача.
2. Имам познати, които продават ремъци и техните коли ги обслужват на 40к км. или на 3 години - което настъпи първо. Не се знае кога е произведен ремъка. Не се знае как е съхраняван, докато се монтира. Колите зиме са навън, лете също, температурните разлики спомагат за по-бързото стареене.
3. Моята кола обслужвам на предписаните по-горе интервали, като последния път проточих годините на 3 и няколко месеца и килметрите бяха около 43к км. Моя грешка.
4 Пак казвам - всеки си решава сам.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеИмам кола с ангренаж от 2002ра. Ремъка, не колата. Още си се върти и на пипане е ок, не е нацепен, не е разтегнат, не е протъркан.
Ролките не са сменяни никога и не тракат.
182 000 реални километри.
Оригиналната водна помпа изкара 168 000 и се разтече.Освен това са напъваш за спарк, вземи и стреляй и там без да сменяш така и го пипай от време на време как е .
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:34.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеМен километрите не ме притесняват, правя точно 10 000 на година. Въпроса е, че ми идва малко нанагорно да сменям всичко на 3 години. Може ли да се смени само ремъка, без ролките и помпата?
На 3 години и приблизителен пробег под 30К сменям ангренажните ремъци на газоразпределението и на баланс валовете, паразитната ролка на газоразпределителния ремък и обтяжната на баланс ремъка.
След още 3 години сменям гореспоменатите + обтяжната на газоразпределителния ремък + водна помпа.
Водна помпа ползвам с метална турбина.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
160км успешно минати,казаха ми някъде 500км да не я натискам много да се разработи както трябва,така и правя.Със маса отстъпки ремонта ми излезе 600лв иначе беше 900лв,но съм доволен.
Имам и друг въпрос ,по различен от темата.Защо в макс обороти прекъсвача на мотора няма този характерен звук както е на повечето коли ,а просто само бучи и колата забива ? Карах алфа 146 1.6 120hp и много ясно се чуваше когато колата е в макс обороти.От какво може е този проблем или просто моя мотор е остроен така'You cannot be classed a proper petrol head until you have owned an Alfa Romeo' -Jeremy Clarkson
Comment
-
Първоначално публикувано от GeorgiIvanov147 Покажи съобщение160км успешно минати,казаха ми някъде 500км да не я натискам много да се разработи както трябва,така и правя.Със маса отстъпки ремонта ми излезе 600лв иначе беше 900лв,но съм доволен.
Имам и друг въпрос ,по различен от темата.Защо в макс обороти прекъсвача на мотора няма този характерен звук както е на повечето коли ,а просто само бучи и колата забива ? Карах алфа 146 1.6 120hp и много ясно се чуваше когато колата е в макс обороти.От какво може е този проблем или просто моя мотор е остроен така
Comment
-
Кви са тия ограничители, бе хора?
Аз не карам колата си пенсионерската, пък никога не съм стигал прекъсвач. Не за друго, а защото усещам, че няма смисъл.
Моторът ми дава това на което е способен при далеч по-ниски обороти и така много рядко надхвърлям 5 - 6 К.
Останалото нагоре го наричам "идиотско желание да го счупиш нарочно".
После се чудете, що се чупели тез мотори.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Реално над 6500 оборота мотора тъпче. Единственото предимство е, че като превключиш от 7100 следващата предавка започва от високи обороти. Аз над 5000 вдигам веднъж на високосна, но е приятно да му чуеш гласеца на скрапа. По мое мнение е един от най-добре звучащите 4 цилиндрови мотори.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКви са тия ограничители, бе хора?
Аз не карам колата си пенсионерската, пък никога не съм стигал прекъсвач. Не за друго, а защото усещам, че няма смисъл.
Моторът ми дава това на което е способен при далеч по-ниски обороти и така много рядко надхвърлям 5 - 6 К.
Останалото нагоре го наричам "идиотско желание да го счупиш нарочно".
После се чудете, що се чупели тез мотори.
Comment
Comment